Mindennapjaim

Ebben a blogban megpróbálom leírni a mindennapjaimat. Hogy éppen mi történt velem, a jó dolgokat is, meg ha valamivel megbántanak. Nem tudom, hogy érdekelni fog bárkit is, de nekem jól fog esni leírni, és így névtelenül megosztani mindenkivel.

Friss topikok

  • dr. pretender: Ez aztán a fenntartható életstílus. (2024.01.16. 19:39) Rólam.
  • Ar_Pharazon: Köszönöm hogy megírtad ezt a blogot, azt hiszem az egyik legmeghatározóbb élményem volt a feederiz... (2017.11.03. 15:31) sok idő telt el ismét
  • Ducinyuszika: @husiscsaj: Szia! Hogy vagy? Ha gondolod levelezhetünk is, de ma szeretnék új bejegyzéssel jelent... (2014.11.26. 12:33) újra itt
  • Ducinyuszika: @husiscsaj: Igen, más fiúknál felesleges is lenne próbálkoznom, de hidd el több fiúnak tetszünk mi... (2014.05.09. 19:01) Ismét ismerkedem
  • Névtelen betelefonáló: @husiscsaj: szerintem írj a bloggazdának a kettővel ezelőtti kommentjében megadott e-mail címére. (2014.04.07. 20:11) Hogy telik egy napom?

Linkblog

Beteg vagyok?

2010.09.21. 14:52

szerző: Ducinyuszika

Kezdek rájönni, hogy valamiféle ördögi körbe kerültem, amiből nincs kiút. Minnél többet eszem, annál éhesebb vagyok, és annál többet kívánok, és minnél inkább zsíros, cukros hízlaló ételeket eszem, annál jobban a még zsírosabbakat, még cukrosabbakat kívánom. Szóval egyre csak kövérebb leszek. Minden örömöm ebben, lelem. A következő étkezéseket várom, de addig sem bírom ki, valami nassolás nélkül. Szinte már egész nap folyamatosan nassolok, de hogy a délután és este ebből áll, az egyértelmű. Úgy érzem az evésben teljesedek ki. Olyankor elmúlik a magány, elmúlik minden baj, nem fáj semmi, és úgy érzem teljes vagyok, nem marad ki semmi az életemből ami fontos lenne. Mert az ízek és kulináris élvezetek mindenért kárpótolnak, ami esetleg kimaradna.

Szóval lassan kezdem felismerni a problémám. A legnagyobb baj, hogy Anyu például mindebbe nem szól bele, sőt nem is igazán érdekli mikor és mennyit eszem. Tegnap este pl megkérdeztem, hogy szerinte nem eszem esetleg többet mint kellene, és erre csak annyi volt a válasz, hogy ezt nekem kell éreznem. De nem érzem. Napi 24 órában folyamatosan bírnék enni. Egyre kevésbé érzem a határt. És amit mostanában még észrevettem, hogy annak ellenére, hogy sokkal, de sokkal többet eszem mint pár éve, szinte már állandóan éhesnek érzem magam, és nem tudok jóllakni. Ez mitől lehet? És az elmúlt kb egy hónapban mindez még hatványozottan igaz! Azt hiszem segítségre van szükségem mert egyedül nem megy. De mindez, hogy vált most aktuálissá? Azok a nadrágok amik nyár elején még gond nélkül rámjöttek, most felejtősek, sem a combjaimra, sem a fenekemre nem jönnek fel. És már ha magamra nézek akkor látom, hogy látványosan nagyobb a hasam mint volt. Ha pedig a tükörben nézem, látom, hogy ez igaz az egész testemre, a fenekemre és combjaimra is. És persze nem csak én vettem észre. Az osztálytársaim, a tanáraim is. Nemsokára lesz az év eleji orvosi vizsgálat a suliban, előre félek. A tesi óráról meg ne is beszéljünk. Úgy érzem magam, mint elefánt a porcelánboltban. Csak állok ott, a futás, vagy bármi más gyakorlat... Volt év eleji szintfelmérés. A tanár mondta, hogy inkább ne eröltessük, ad egy 2-est és nem tartjuk fel egymást. Szép, ez igazán kedves volt... Bár lehet, ha elkezdem ott a felülést és hasonlókat imitálni, nem lesz abból még 2-es sem. Ok, nem az egyetlen duci lány vagyok az osztályban, de mostmár egyértelműen a legnagyobb. Hogy lesz-e így egyáltalán valamikor bárkim is? ilyen élmények és gondolatok után sajnos csak egy dolog van ami egy kis boldogságot csempész a mindennapjaimba. És ez nem más, mint a finomságok határtalan élvezete! Beteg lennék?

Címkék: betegség evés suli magány hízás zabálás duci falánkság hízom kirekesztettség

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ducinyuszika.blog.hu/api/trackback/id/tr412311919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.11.15. 12:03:26

Felismerni/elismerni egy problémát egy valódi függőtől igen nagy haladás, és segíti a gyógyulást.

Mivel "nagy a fogyasztásod" a gyomor egy idő után megszokja, és "hozzátágul" a sok elfogyasztott ételhez.

"A következő étkezéseket várom, de addig sem bírom ki, valami nassolás nélkül."

Tehát nincs meg a rendszeres valódi éhségérzeted sem, mert a folyamatos nassolással nem hagysz időt a gyomrodnak pihenni. Ki kell alakítani, hogy egy nap hányszor eszel. A nassolást meg első körben célszerű elfelejteni. Egyél főétkezések között mondjuk egyszer, és azt hívják tízórainak vagy uzsonnának.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.11.15. 12:29:40

Egy bármilyen függőnél eredmény, ha felismeri/elismeri a problémát.

"A következő étkezéseket várom, de addig sem bírom ki, valami nassolás nélkül."

A fenti dlog miatt a gyomor nincs rendszeres időközönkénti normális étkezéshez szoktatva. Emelett így nem is igen tud pihenni.

Nem baj, ha az ember napi 3-nál többször eszik. De az ne egész nap legyen. És javaslom, este egyél kevesebbet.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.11.15. 12:33:30

Nem tudtam, hogy megjelenik az előző is, elnézést, kétszer mondtam kábé ugyanazt :D

Ha valaki szereti az ízeket, azzal semmi baj, úgy a jó, ha minél több félét eszik az ember. Ahogyan látom, itt a mennyiséggel van a gond. Ha 4 Big Mac 4 dl kóla, 1 fagyi helyett mondjuk ennél egy hamburgert, egy big mac-et meg egy Mc Chicken-t meg egy almás pitét, négyfélét eszel, és mégis kevesebb.

Összefoglalva: többfélét és kevesebbet. Ez már rajtam is meglátszana, pedig kigfejezetten vékony alkat vagyok :D

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.11.15. 12:37:33

Az, hogy egy szülő ennyire nem foglalkozik a gyerekével, őt minősíti. Oké, mondjuk az evésbe nem szól bele. De ha már ez a mennyiség sem tűnik fel neki, hogyan feltételezzük, hogy az utódja lelkével is törődik?
Tény, sokaknak nincs idejük, de meg kell próbálni abból is a legtöbbet kihozni.

Az evés helyett (vagy mellett?) célszerű volna találni olyan dolgot, ami érdekel és leköt, nem utolsó sorban pedig sikeredet leled benne. Tehát ideje hobbit választanod:D Én rádiógyűjtéssel foglakozom, 13 éve. A gépekhez való viszonyom változott, az érdeklődési köröm is szélesedett, de maga a tény meg a gyűjtőszenvedély megmaradt. Mivel ebben van sikerem, nem érzem szükségét mások piszkálásának, lenézésének, oktalan támadásának sem, ahogyan ezt a világhálón sokan megteszik.
süti beállítások módosítása